«Нам не страшно». «1+1» сумнівається в готовності Кличка позиватися проти гендиректора телеканалу Ткаченка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Медіагрупа «1+1 медіа» сумнівається у готовності мера Києва Віталія Кличка позиватися проти гендиректора телеканалу «1+1» Олександра Ткаченка через критику каналом його дій. Про це йдеться у заяві холдингу.

Там нагадали, що колишній президент Петро Порошенко також погрожував телеканалу судом. «Але погрози так і лишилися в повітрі. Нам — не страшно. Тому що у своїй редакційній політиці журналісти керуються фактами, і на неї не впливають ані менеджмент, ані власники», — йдеться у заяві.

В «1+1 медіа» підкреслили, що канал не буде піддаватися тиску та припиняти розслідування щодо корупційних схем та зловживання владою «ні на місцевих рівнях, ні на рівні держави». «Тому готові отримати позов, але не впевнені, що пан Кличко справді готовий іти до суду, принаймні, за власною ініціативою, а не в результаті розслідувань кримінальних спров проти його дій у столиці», — підкреслено в заяві.

  • У пʼятницю Кличко заявив, що планує подавати до суду на генерального директора телеканалу «1+1» та кандидата в депутати від «Слуги народу» Олександра Ткаченка. Кличко вважає, що в програмах на «1+1» забагато маніпуляцій щодо його роботи.
  • 25 березня голова фракції БПП у Верховній Раді Артур Герасимов заявив, що Порошено подає позов проти телеканалу «1+1», звинувачуючи його в поширенні дезінформації. Перед цим на телеканалі вийшла програма «Українські сенсації — 2019». У ній журналісти звинуватили Порошенка у причетності до гучних корупційних скандалів і висунули припущення про його можливу причетність до замовних вбивств.
  • У відповідь медіагрупа «1+1» назвала позов Порошенка тиском на незалежні ЗМІ та свободу слова.
  • У середині квітня медіагрупа «1+1 медіа» подала позов проти Порошенка з вимогою спростувати неправдиву інформацію та відшкодувати моральний збиток.