Вночі: ЦВК створила 102 зарубіжні комісії, у Чорному морі затонуло судно з туристами, а власник Amazon розлучився з дружиною

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Папа Франциск засудив війну на Донбасі, але не згадав Росію

Папа Римський Франциск на зустрічі з українськими єпископами у Ватикані засудив війну на Донбасі. Але забув при цьому згадати Росію, передає DW.

За його словами, на сході Україні ведеться гібридна війна, відзначена печаткою пропагандистської брехні й маніпуляціями. Вона супроводжується спробами втягнути в цю справу релігійний аспект.

У звʼязку з цим Франциск закликав католицьку церкву в Україні до єдності та пильності.

У Лівії затримали двох росіян з «фабрики тролів». Вони намагалися втрутитися у вибори

Співробітники Генеральної прокуратури Лівії затримали двох громадян Росії, які намагалися вплинути на президентські вибори в країні. Про це повідомляє пресслужба відомства, передає Bloomberg.

За інформацією лівійських чиновників, росіяни намагалися організувати зустріч з одним із синів убитого в 2011 році диктатора Лівії Муаммара Каддафі — Саїфом аль-Ісламом Каддафі. Він користується підтримкою Москви.

Імена затриманих не розголошуються, проте відомо, що у них були вилучені ноутбуки і карти памʼяті. Їх вміст вказує на те, що вони працюють в компанії під назвою «фабрика тролів», головна спеціалізація якої — вплив на вибори.

Крім того, затриманих росіян підозрюють у спробах вплинути на вибори у двох африканських країнах.

ЦВК створила 102 закордонні комісії на дострокових виборах у Верховну Раду

Центральна виборча комісія створила 102 закордонні дільниці для голосування на дострокових виборах у Верховну Раду. Про це повідомляє пресслужба відомства, передає Укрінформ.

«Комісія утворила 102 дільничні виборчі комісії закордонного виборчого округу з виборів народних депутатів України на позачергових виборах 21 липня 2019 року», — йдеться в повідомленні.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні, яке відбулося у пʼятницю ввечері.

Власник Amazon Джефф Безос розлучився з дружиною. Вона потрапила в список мільярдерів

Засновник і власник компанії Amazon Джефф Безос розлучився зі своєю дружиною Маккензі. Документ оформив суддя вашингтонського округу Кінг, передає Bloomberg.

Згідно з ним, Маккензі Безос після розлучення отримала 19,7 мільйона акцій компанії, що становить 4% від їх загальної кількості. Таким чином вона отримала доступ до активів розміром $38,3 млрд і посіла 22-гу сходинку в списку мільярдерів.

Джеффу Безосу після розлучення дісталося 12% акцій або $114,8 млрд.

У Чорному морі через перевантаження перекинулося судно з пасажирами

У Чорному морі, біля берегів селища Джубга (Краснодарський край Росії) перевернулося прогулянкове судно з пасажирами. Причиною аварії могло стати перевантаження корабля, передає РІА Новини.

Всього на борту перебувало 43 людини. 37 з них були успішно доправлені на берег. Загинуло дві жінки, їм намагалися надати першу медичну допомогу на березі. Ще шістьох підібрали кораблі, яки проходили повз. Наразі їх місцезнаходження встановлюється.

«Зараз проводиться дослідча перевірка за фактом перекидання прогулянкового катера», — стверджують у поліції.