Принц Гаррі та Меган Маркл таємно похрестили свого первістка. Єлизавети II на церемонії не було

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Королівське подружжя Меган Маркл та принц Гаррі похрестили свого первістка Арчі Гаррісона Маунтбаттен-Віндзора у Віндзорському палаці.

Про це повідомляється на сторінці королівської родини у Twitter.

Церемонія таїнства відбулася у закритому форматі — захід не транслювали по телебаченню, на нього не пустили пресу. Всього були присутні 25 осіб — найближчі родичі та один фотограф зі світу моди Кріс Аллертон, який знімав весілля подружжя.

Зокрема, серед запрошених гостей були герцог і герцогиня Кембриджські, принц Чарльз та його дружина Камілла, герцогиня Корнуольська, а також мати Меган, Дорія Регленд.

Проте королева Єлизавета II не змогла взяти участь у церемонії через щільний графік. Хрестити сина королівське подружжя вирішило в особистій каплиці королеви Єлизавети у Віндзорському замку.

Імена хресних батьків Меган і Гаррі оприлюднювати не стали, щоб уберегти їх від пильної уваги преси. Це незвично для Британії, адже за місцевими законами церковноприходські книги, в яких фіксують хрестини, перебувають у публічному доступі. Але для королівського подружжя вирішили зробити виняток.

За даними ВВС, хрестив Арчі архієпископ Кентерберійський водою з ріки Йордан. Спеціально для цієї церемонії з лондонського Тауера привезли купіль з позолоченого срібла у формі лілеї, яку британська королівська родина використовує з 1841 року. Її виготовили на замовлення королеви Вікторії для хрещення її старшої доньки.

На малюку Арчі була знаменита хрестинна сорочка Віндзорів — точна копія тієї, яку зшили у 1841 році для принцеси Вікторії.