Яніна Соколова стверджує, що проти неї подав позов Дмитро Гордон. Адвокат журналіста це спростовує

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Журналістка Яніна Соколова стверджує, що телеведучий Дмитро Гордон подав проти неї позов через інтервʼю з Геннадієм Балашовим, яке відбулося в березні. Про це дівчина повідомила в Facebook.

«Дмитро Гордон подав до суду на мене і мій продукт Рандеву, який виходить на 5 каналі. Ми — відповідач 2 у позові. Після пана Балашова. Клас... Ціна питання: 1 мільйон гривень. Причина: зазіхання на його честь і гідність, ділову репутацію і т.д.» — зазначила вона.

Також Соколова розповіла, який момент інтервʼю міг стати причиною подання позову.

«У ньому останній заявив що ніби-то пан Гордон і пан Смешко — є проєктами Віктора Медвечука і працюють в одній команді на користь кума Путіна. Акцентую: це було сказане ротом пана Балашова. Не мною, не у супровідній начитці. А саме гостем. Конфлікт між паном Балашовим і паном Гордоном — давня історія. І нехай чубляться, це їхнє право», — підкреслила вона.

Журналістка уточнила, що її інтереси погодився представляти російський адвокат Ілля Новіков.

Пізніше зʼявилася реакція адвоката Гордона — Василя Рябченка. За його словами, позов був поданий не конкретно проти Соколової, а проти Балашова.

«Доброго дня, пані Яніно! Як адвокат, який здійснює представництво інтересів Д. І. Гордона, надаю пояснення стосовно ситуації, що склалася. 1. Дмитро Ілліч реалізував гарантоване йому державою право на захист честі й гідності, звернувшись з позовом до суду. 2. Відповідачем 1 є Балашов Г. В. як поширювач спірної інформації. 3. Відповідачем 2, є ПІІ ТОВ «Телерадіокомпанія «НБМ» (5 канал), як власник доменного імʼя, на якому був розміщений відеоролик і текстова версія інтервʼю», — зазначив він.

За словами Рябченка, таке коло відповідачів встановлюють закони України і «судова практика по категорії справ Про захист честі і гідності».

Окремо адвокат звернув увагу на те, що Дмитро Гордон не давав згоди на розміщення його персональних даних на сторінці в Facebook у Соколової.

Дмитро Гордон пізніше записав відеозвернення, в якому звернувся до Соколової.

«Шановна журналістка Яніна Соколова. Я хочу порозумітися з вами офіційно, тому що виникла ситуація, яка вводить в оману численну аудиторію. Я спробую довести, що я не верблюд. Сподіваюся, мені це вдасться. Вчора ви написали мені СМС про те, що я подав на вас до суду і просили, щоб я цього не робив», — зазначив він.

Гордон уточнив, що вчора навіть звʼязувався з Соколовою, щоб розʼяснити їй ситуацію.

«Я вам відразу передзвонив і сказав, що я не подавав на вас до суду. Не планую цього робити. У мене є правило: я ніколи не суджуся з журналістами, оскільки вважаю, що вони повинні бути гарантами демократії в нашій країні», — уточнив він.

Окремо журналіст вирішив звернути увагу на ситуацію, яку виклав зі своєї точки зору.

«Що за історія сталася? Є такий громадянин Балашов, який дозволив собі на мою адресу не просто некоректні, брехливі, просочені наскрізь брехнею висловлювання. Вам в інтервʼю на «5 каналі» і у себе в блозі він розповів, що я є агентом КДБ і агентом Віктора Медведчука. Оскільки я ніколи не є і не був агентом КДБ і не знаю пана Медведчука взагалі, і не є його агентом, я вважав за потрібне звернутися до суду. Де виставив два позови по мільйону гривень. Цього громадянина я порву в судах. Він багато чого наговорив і отримає по заслугах. Але я ніколи не мав намірів судитися з вами, шанована Яніна», — сказав Гордон.