NASA проводить випробування спеціальних повітряних «гальм» для польотів на Марс

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Американське космічне агентство розробляє спеціальне повітряне «гальмо», яке буде здатне посадити на Червону планету населену капсулу або великий марсохід. Зараз вже готуються випробування апарата, повідомляє пресслужба NASA.

Вчені стверджують, що для нормальної посадки вантажу і капсул на поверхню Марса потрібно використовувати спеціальні двигуни, оскільки прості парашути не дуже ефективні.

Найбільшим обʼєктом, який сідав на Марс, був ровер «Curiosity» вагою менше тонни. Для наявних технологій це є межею. У той же час сам посадковий модуль місії «Аполлон» важить понад 10 т.

У розгорнутому стані повітряне «гальмо» сягає шести метрів. Сама конструкція складається з синтетичних волокон, які у 15 разів міцніші за сталь.

  • Національне космічне агентство США (NASA) провело успішне випробування аварійних систем порятунку новітнього космічного корабля Orion.
  • NASA планує відправити екіпаж на Місяць у 2024 році — після того, як віцепрезидент Майкл Пенс закликав прискорити місію. Згідно з офіційними повідомленнями, у складі команди буде двоє людей: чоловік та жінка. Жінки ще не висаджувалися на Місяці.