Вночі: Україна хоче закупити у США військове обладнання, грузинський ведучий обматюкав Путіна, а на виборах у Греції перемагає опозиція

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Україна вперше звернулася до США із запитом про купівлю військового обладнання

Україна звернулася до США із запитом придбати військове обладнання. Про це заявив тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, повідомили в посольстві США в Україні.

«Радий повідомити, що Україна вперше звернулася із запитом придбати військове обладнання через програму продажу Міноборони США. Ми розпочинаємо процес перегляду цього запиту», — заявив Тейлор.

Грузинський телеведучий вилаявся у прямому ефірі, звертаючись до Путіна

Телеведучий грузинського опозиційного каналу «Руставі-2» Георгій Габунія нецензурно висловився у прямому ефірі, звертаючись до російського президента Володимира Путіна.

Він заявив, що «такій істоті» немає місця на грузинській землі, назвавши Путіна «смердючим окупантом» та нецензурними словами.

На парламентських виборах у Греції лідирує опозиція

У Греції на виборах до парламенту попередньо лідирує опозиційна консервативна правоцентристська партія «Нова демократія». Таким чином, виборці не підтримали уряд прем’єр-міністра соціалістичного спрямування Алексіса Ципраса, який керував країною з 2015 року. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Із понад 80% вже підрахованих голосів «Нова демократія» має 39,7% на свою підтримку, тоді як партія «Сіріза» Ципраса — 31,6%. Радикальна права політична сила «Золотий світанок» попередньо не долає мінімальний бар’єр у 3%, необхідний для проходу в парламент.

Бразилія перемогла на Кубку Америки

Збірна Бразилії обіграла Перу у фіналі Кубка Америки з рахунком 3:1 і стала переможцем турніру, пише «НВ».

Три голи з чотирьох були забиті у першому таймі. На 15-й хвилині Евертон вивів Бразилію вперед, замкнувши простріл Габріела Жезуса.

На 44-й хвилині перуанці отримали право на 11-метровий, який реалізував Паоло Герреро, зрівнявши рахунок. На 88-й хвилині Річарлісон ударом з пенальті забив третій м’яч у ворота Перу і зняв усі питання щодо переможця матчу.

Востаннє збірна Бразилії перемагала на Кубку Америки в 2007 році.

В Іспанії бики поранили трьох людей під час традиційного забігу

Під час традиційного забігу биків у місті Памплона на півночі Іспанії тварини поранили місцевого жителя та двох американських туристів. Про це повідомляє AFP.

«Під час щорічних перегонів у Памплоні цієї неділі від биків постраждали три особи. 46-річного американця бик ударив у шию, чоловік госпіталізований у тяжкому стані. Ще один американець, а також іспанець теж зазнали ударів биків, але не таких сильних», — ідеться в повідомленні.

Ще декілька людей отримали легші травми.

За традицією, під часу фестивалю Сан-Фермін на вузькі вулиці міста випускають шістьох биків. Урешті-решт тореадори заганяють тварин на міську арену і вбивають.