Канал «Россия 1» анонсував телеміст із українським NewsOne. «Голос» зібрав акцію протесту в Києві

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Російський державний телеканал «Россия 1» анонсував проведення телемосту з українським NewsOne. Про це заявив російський ведучий Дмитро Кісельов.

За його словами, телеміст проведуть 12 липня о 18:00. Він називатиметься «Треба поговорити» і триватиме дві години.

«Відверта розмова між простими людьми давно назріла», — заявив він.

Одним із ведучих із боку Росії буде Андрій Малахов, з українського боку — ведучий і генеральний продюсер NewsOne Василь Голованов.

Як відреагували в Україні?

Близько 11:00 біля будівлі телеканалу NewsOne зібрався мітинг. На нього приїхав лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук, а також інші прихильники політруху. Як повідомляє Укрінформ, на акцію зібралися близько 50 активістів.

Протестувальники тримають прапори з символікою партії «Голос» і плакати з написами «Ні окупаційній війні!», «Не телеміст, а телеміна!», «Мертвечук, збирай валізи», «Путінінформ, геть з України», «Оживіть вбитих, тоді поговоримо» та іншими.

Раніше в «Європейській солідарності» заявили, що лідер цієї партії Петро Порошенко за часів свого президентства підтримав рішення РНБО, яким Рада внесла канал «Россия 1» до підсанкційних.

«Умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, підпадають під кримінальне розслідування», — йдеться в заяві.

Партія «Голос» Святослава Вакарчука опублікувала звернення до Ради національної безпеки і оборони, СБУ та президента Володимира Зеленського.

«З країною-агресором треба розмовляти не за допомогою телемостів, а мовою санкцій і шляхом злагоджених дій європейської та міжнародної спільнот», — йдеться у зверненні «Голосу».

Лідерка партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко назвала телеміст «складовою гібридної війни проти України».

«Зараз — саме той час, коли мають негайно діяти президент України, Рада нацбезпеки і оборони, Служба безпеки. Треба швидко та жорстко реагувати на спроби інформаційно атакувати Україну», — заявила вона.

Премʼєр-міністр і лідер партії «Українська стратегія» Володимир Гройсман назвав телеміст «реваншем» і закликав керівників каналу NewsOne відмовитися від його проведення.

«Пропагандисти з країни-агресора повним ходом анонсують телеміст з українським каналом, який входить до холдингу, що контролюється Віктором Медведчуком», — написав він.

Крім цього, активісти збираються на протест під будівлею телеканалу NewsOne. Подія анонсована на 20:00 8 липня.