Опитування: До парламенту проходять пʼять партій, Тимошенко і Вакарчук поступилися Порошенку

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

На позачергових виборах до Верховної Ради проходять пʼять партій. Такі результати останнього дослідження, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка і центром «Соціальний моніторинг», повідомляє Інтерфакс-Україна.

Барʼєр у 5% можуть подолати «Слуга народу» Володимира Зеленського, «Опозиційна платформа — За життя» Юрія Бойка та Вадима Рабіновича, «Європейська солідарність» Петра Порошенка, «Батьківщина» Юлії Тимошенко та «Голос» Святослава Вакарчука.

Серед тих, хто піде голосувати 21 липня та вже визначився з вибором, за «Слугу народу» готові віддати голос 41,6% виборців, за «Опозиційну платформу — За життя» — 13,7%, за «Європейську солідарність» — 8,5%, за «Батьківщину» — 7,7% та за «Голос» — 7,5%.

Згідно з попереднім опитуванням «Соціального моніторингу» та Інституту імені Яременка, пʼятірку прохідних партій замикала «Європейська солідарність» Порошенка.

Решта партій, за попередніми даними, не зможуть подолати барʼєр для проходження в парламент.

Дослідження проводилося методом особистого інтервʼю серед населення віком 18 років і старше. Було опитано 2 тис. респондентів, похибка становить +/- 1,2—2,2%.