Британський міністр у США вибачиться за свого посла. Той у телеграмах до уряду називав Трампа некомпетентним

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Міністерстві закордонних справ Великої Британії стався витік телеграм, які посилав уряду посол у США Кім Даррок. У них, зокрема, він називає президента США Дональда Трампа некомпетентним, пише Reuters.

Як пише агентство, британські ЗМІ оприлюднили деталі цих телеграм. Серед іншого, Даррок називає адміністрацію Трампа «недієздатною». «Ми не віримо, що ця адміністрація стане істотно більш нормальною; менш недієздатною; менш непередбачуваною; менш дипломатично незграбною і невмілою», — йдеться в одному з послань. В інших повідомленнях він підтверджував «хаос» у Білому домі, а також описував «плутанину» під час прийняття Трампом рішення щодо удару по Ірану.

Міністерство призначило службове розслідування події. У той же час міністр торгівлі Великої Британії Ліам Фокс, який зараз перебуває з робочим візитом у США, заявив, що вибачиться перед радником американського лідера Іванкою Трамп на їхній зустрічі.

Сам Трамп у відповідь поставив під сумнів компетенцію британського посла. «Ми невеликі прихильники цієї людини, і він не дуже добре служив Великій Британії. Тому я міг би сказати і про нього щось, але не стану», — сказав журналістам президент США.