В Ірані за «шпигунство» затримали українця, який здійснював кругосвітню подорож. Причиною став дрон

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
В Ірані за «шпигунство» затримали українця, який здійснював кругосвітню подорож. Причиною став дрон

Facebook / Артемий Сурин

У місті Ардакан (Іран) заарештували українського мандрівника Артема Суріна, який здійснює навколосвітню подорож, і закидають йому шпигунство. Про це Сурін написав у Facebook.

«Затримали за наявність дрона, тримали у поліцейському відділку, потім суд за півгодини — постановив заарештувати. Перекладача немає, хотіли дати, щоб змусити підписати папери в суді, не дали. Підписував за мене якийсь водій. Шиють шпигунство», — написав він.

Пізніше колишній радник Служби безпеки і дипломат Маркіян Лубківський повідомив, що питанням звільнення українця вже займається департамент Міністерства закордонних справ країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

Також він додав, що «ситуація непроста» і необхідно залучення Адміністрації президента та в. о. глави МЗС Олени Зеркаль.

  • Український журналіст Павло Шаройко, засуджений у Білорусі за шпигунство до восьми років позбавлення волі, подав прохання про помилування.
  • Журналіста затримали в Мінську 25 жовтня 2017 року. Комітет державної безпеки Білорусі заявив, що затриманий журналіст створив агентурну мережу, до якої входили громадяни Білорусі.