Адвокатка Амаль Клуні захищатиме в суді філіппінську журналістку Марію Рессу, яка критикує режим Дутерте

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Дружина голлівудського актора Джорджа Клуні, адвокатка і правозахисниця Амаль Клуні захищатиме в суді журналістку з Філіппін Марію Рессу, яка критикує режим президента країни Родріго Дутерте.

«Марія Ресса — смілива журналістка, яку переслідують за те, що вона повідомляє новини і виступає проти порушень прав людини», — заявила Клуні, повідомляє The Guardian.

Адвокатка приєднається до команди юристів, які вже захищають Рессу. Вона буде радницею журналістки та координуватиме роботу захисту.

Марія Ресса відома за своїм проектом — сайтом Rappler. Він спеціалізується на журналістських розслідуваннях і займає критичну позицію щодо влади. Ресса вважає, що її переслідування — це тиск на свободу слова. Президент Дутерте назвав Rappler «фейковим медіа».

Марію Рессу звинувачують у Філіппінах за статтями про несплату податків і наклеп.

  • 29 березня філіппінську журналістку Марію Рессу заарештували вдруге. Її звинувачують у тому, що створений нею сайт нібито отримує іноземне фінансування. У країні це заборонено.
  • Марію Рессу вперше заарештували в лютому, але відпустили під заставу. Причиною арешту стало звинувачення в наклепі від місцевого бізнесмена.
  • У 2018 і 2019 роках журнал Time називав Марію Рессу людиною року.