Одеський суд виправдав мера Одеси Геннадія Труханова у «справі Краяна». САП оскаржить вирок

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Малиновський районний суд Одеси виправдав обвинувачених у «справі Краяна» мера Одеси Геннадія Труханова, його заступника Павла Вугельмана, директора Департаменту міськгосподарства Олексія Спектора, його заступника Володимира Радіонова та депутата Одеської міськради Василя Шкрябая. Про це повідомляє видання «Думская».

Суд оголошував вирок чотири дні. А сама «справа Краяна» — про покупку будівлі для «Нової мерії» на Косівської, 2д — слухалася в суді понад півроку.

Адвокати говорили про неприпустимість зібраних доказів і грубі порушення, які допустили слідчі органи.

Труханов у суді під час своєї заключної промові, яка тривала 30 хвилин, заявив, що будівля «Нової мерії» була необхідна міській громаді, і прокурори з цим погодилися, змінивши обвинувальний акт. Також він назвав цю справу політичним замовленням.

Коли зачитували вирок в суді зʼявився Михеїл Саакашвілі.

За інформацією ЗМІ, після оголошення вироку в суді сталася бійка.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі вже заявили, що оскарживатимуть вирок.

«Після з ознайомленням з повним текстом вироку, прокурорами САП буде подано апеляційну скаргу на вказане рішення суду», — йдеться в заяві антикорупційної прокуратури.

Про що мова?

У НАБУ вважають, що купівля будівлі збанкрутілого заводу «Краян» — це корупційна схема, яку організував Труханов. За даними слідства, кошти від купівлі будівлі «Краяна» зловмисники планували легалізувати через фіктивне підприємство, засновник і керівник якого зараз живе на непідконтрольній території Луганської області.

У цій справі вже вручили обвинувальні акти Труханову, одному з його заступників, голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради; директору департаменту комунальної власності міськради та його заступнику; директору приватної компанії, що брала участь у продажу, представнику цієї компанії та оцінювачу.

Їх звинувачують у привласненні, розтраті або заволодінні майном при зловживанні службовим становищем (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу). Чиновникам загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.