Вночі: Зеленський звільнив 70 голів РДА, українка взяла золото на Універсіаді в Неаполі, а в Норвегії виявили витік радіації на місці загибелі радянського човна

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Зеленський звільнив ще 70 голів РДА

Президент України Володимир Зеленський 9 липня видав розпорядження про звільнення 70 голів районних державних адміністрацій (РДА). Відповідні розпорядження опубліковані на сайті президента.

Звільнення повʼязані із закінченням строку повноважень президента України (Петра Порошенка). Серед звільнених — очільники районів у Києві та 16 областях України.

Українка Бех-Романчук взяла золото на літній Універсіаді в Неаполі

Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук здобула перше «золото» на літній Універсіаді, яка відбувається в італійському Неаполі. Як повідомляє «Радіо Свобода», під час стрибків у довжину вона показала результат 6,84 м.

Срібло здобула представниця Португалії Івелісс Тавареш (6,61 м), бронзу — румунка Флорентіна-Костина Юско (6,55 м).

На ІІ Європейських іграх у Мінську Бех-Романчук виборола бронзу у стрибках у довжину та золото в командному змаганні.

У Норвегії виявили витік радіації на місці загибелі радянського підводного човна

У Норвезькому морі виявили можливий витік радіації на місці загибелі радянського атомного підводного човна K-278 «Комсомолець» у 1989 році. Про це повідомляє «Медуза» із посиланням на норвезький телеканал ТV2.

Наковці, які перебувають на борту дослідницького судна G.O. Sars, взяли проби води з вентиляційної труби на підводному човні. Попереднє дослідження показало, що рівень радіації у 100 тис. разів перевищує рівень радіації в чистій морській воді. У двох інших пробах води перевищення рівня радіації не виявили.

США наклали санкції на трьох прибічників «Хезболли»

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти прибічників радикального руху «Хезболла». Серед них — два депутати ліванського парламенту Амін Шеррі і Мухаммед Хасан Раад, а також працівник служби безпеки Лівану Вафік Сафе. Про це повідомляє пресслужба американського відомства.

У Вашингтоні впевнені, що «Хезболла» є терористичною і фінансується Іраном.

«Хезболла використовує своїх членів у ліванському парламенті для маніпулювання державними інститутами на підтримку фінансових інтересів та безпеки терористичного угрупування, а також для підтримки зловмисної діяльності Ірану», — йдеться в документі.

Пізніше держсекретар США Майкл Помпео у своєму Twitter закликав американських союзників теж оголосити «Хезболлу» терористичною організацією.

В Індії — сильна повінь. Понад 60 тис. людей у небезпеці

У північно-східному індійському штаті Ассам від неділі тривають сильні дощі. Вода охопила приблизно 143 села, у яких перебувають щонайменше 63 тис. людей. Про це повідомляє місцевий телеканал NDTV.

Влада відкриває табори тимчасового розміщення для потерпілих.

Зливи та повінь пошкодили низку мостів і доріг в Ассамі. Синоптики попереджають, що опади можуть тривати ще щонайменше пʼять днів.