«У мене чиста совість». Міністр Насалик відповів на звинувачення САП і повʼязав справу з бізнесменом Димінським

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик відреагував на звинувачення Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в тому, що він «забув вказати» $1,2 млн у своїй декларації.

На своїй сторінці у Facebook він написав, що в нього «чиста совість».

«У мене чиста совість, і мені немає за що червоніти. Сподіваюсь, що НАБУ та САП — теж, і вони, дотримуючись українського законодавства, розставлять всі крапки над «і», — написав Насалик.

Він також заявив, що в його будинку в Козині не було обшуку.

Також Насалик заявив, що справа проти нього повʼязана з його конфліктом із колишнім власником телеканалу ZIK Петром Димінським, який зараз переховується від слідства за кордоном. За словами міністра, Димінський хоче незаконним шляхом стягнути з нього гроші. Про це він заявив у коментарі «Главкому».

  • 9 липня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомила про підозру міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику. Очільника Міненерго підозрюють у внесенні неправдивих відомостей до декларації за 2015—2018 роки. За даними слідства, у 2014 році він отримав позику $1,249 млн від фізичної особи, але не відобразив це у щорічних деклараціях.
  • У червні міністр Насалик почав публічну суперечку з топменеджером «Нафтогазу». В інтервʼю Насалик сказав, що «набив би морду» ексголові «Укргазвидобування» Олегу Прохоренку. Слова міністра не сподобалися топменеджеру «Нафтогазу», в. о. глави «Укргазвидобування» Андрію Фаворову. 21 червня у Facebook він запропонував Насалику зустрітися та обговорити проблеми галузі в офісі або «6 липня в Одесі на рингу». Там, за його словами, «запланований його бій у проєкті «Бокс білих комірців».
  • У відповідь Насалик погодився зустрітися на боксерському рингу з директором дивізіону «Інтегрований газовий бізнес» НАК «Нафтогаз України» Андрієм Фаворовим і влаштувати «бій без правил».