Зеленський на нараді в Борисполі вигнав із зали секретаря міськради та назвав його «розбійником»

Дата:

Президент Володимир Зеленський на робочій нараді в Борисполі вичитав директора Бориспільської лікарні, який виступав з доповіддю про виконану роботу. Президент обурився, що голова міської лікарні не вирішує проблеми медустанови з місцевою владою.

«Ви вирішуєте локальні проблеми, а вам треба поставити на ноги цю лікарню і дуже швидко! Чому райадміністрація, обладміністрація, мер і ви не сіли за один стіл? Чому ви не сказали: стратегічне питання, стратегічна лікарня — з Борисполя, не дай Бог щось там буде, усіх людей везуть до вас. У вас терапевтичне відділення, жахливі умови, люди по три години сидять. Я ж запитав у людей! Інсуліну немає... Чому ви поміняли інсулін? Людина каже: “У мене тепер зору немає”», — заявив Зеленський.

«Я неодноразово сідав за стіл [переговорів]», — відповів директор лікарні.

Прокоментувати ситуацію з лікарнею підключився секретар міськради Ярослав Годунок. Він заявив, що голова Бориспільської райдержадміністрації Олександр Туренко «віджав» лікарню у міста: зробив засновником тільки район, і місто тепер не може вкладати в неї бюджетні кошти.

«Ми починали переговори десятки разів, але він, на жаль, не хотів прийти до згоди», — заявив Годунок. За його словами, до жахливих умов у лікарні призвело те, що фінансувати міську лікарню можуть тільки з бюджету району, а не міста.

«Мені здається, у вас одна проблема. Ви починаєте багато говорити, не вирішуючи жодної проблеми. Ми почали з вами обговорювати лікарню, а ви наговорили мені про всі свої проблеми», — відповів Зеленський.

Меру Борисполя Анатолію Федорчуку президент доручив написати план і за рік побудувати нову міську лікарню.

Після чого попросив секретаря міськради Годунка вийти із зали. «Коли людина дуже багато кричить, я прошу знайти мені про неї інформацію в інтернеті. Я на своєму віку бачив багато людей. Я тут прочитав у газетах, це правда чи ні... Член «Батьківщини», депутат, був засуджений за розбій, вчинений із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (ст. 187 КК України). Це правда, Ярославе Михайловичу? Це ви? Вийди звідси! Вийди, розбійник! Погано чуєш мене?.. Вийдіть, будь ласка, будете на райадміністрації сидіти та кричати», — сказав президент.

  • Під час візиту в Бориспіль Зеленський представив нового голову Київської обласної державної адміністрації — 35-річного Михайла Бно-Айріяна.
  • 26 червня Кабінет міністрів підтримав призначення восьми глав обласних державних адміністрацій, чиї кандидатури запропонував президент Зеленський. На посаду голови Київської ОДА був запропонований Михайло Бно-Айріян.