Гройсман та Парубій виступили проти скасування військового параду на День Незалежності

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Премʼєр-міністр Володимир Гройсман заявив, що вважає потрібним військовий парад на День Незалежності. У звʼязку з чим доручив Міністерству фінансів та Міністерству оборони порахувати вартість проведення військового параду і знайти джерела фінансування.

«Я вважаю, ми маємо провести військовий парад на 24 серпня. Цей парад має бути парадом доблесті, гордості, гідності нашого українського народу та нашої держави. Вважаю, що під час цього параду мільйони українців зможуть засвідчити свою шану і повагу до наших героїв», — сказав Володимир Гройсман під час засідання уряду.

Разом з тим, премʼєр заявив, що підтримує ініціативу президента про виділення 300 млн гривень на підвищення соціальних стандартів українських військовослужбовців.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій також виступив проти ідеї президента Володимира Зеленського скасувати військовий парад і закликав українців все ж вийти на парад 24 серпня.

«Чи буде парад, не їм вирішувати. Для патріотів України День Незалежності — головне свято. Адже за самостійність і державність віддавали своє життя багато поколінь українців… Закликаю всіх, хто боровся і воював за волю України — учасників Революції гідності, ветеранів російсько-української війни, волонтерів, військових — 24 серпня 2019 року вийти на Хрещатик і пройти парадом Незалежності головною вулицею держави», — заявив Парубій під час засідання парламенту 10 липня.