«Е-малятко». Кабмін схвалив програму онлайн-послуг, повʼязаних із народженням дитини

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Кабінет Міністрів схвалив старт програми з розвитку онлайн-послуг, повʼязаних із народженням дитини. Про це повідомляє «Команда Зеленського» у власному Telegram.

«Сьогодні ухвалена постанова КМУ, завдяки якій почнеться розвиток унікального проєкту, електронної послуги нового покоління — «Е-малятко»! Тепер можна буде отримати 10 послуг, повʼязаних із народженням дитини, за однією онлайн або офлайн заявою, та ще й одразу в пологовому будинку», — йдеться у повідомленні.

У команді президента додають, що Україна стане першою в світі, де можна буде «з одним документом отримати аж 10 державних послуг».

Що таке «Е-малятко»?

Сервіс, мета якого обʼєднати усі послуги щодо народження дитини. Проєкт представило Міністерство юстиції у лютому поточного року. Серед іншого, батьки зможуть отримати кілька послуг, як-от реєстрація місця проживання дитини; призначення допомоги при народженні; реєстрація народженої дитини в електронній системі охорони здоров’я; реєстрація народженої дитини у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків.

«Е-малятко» також передбачає надання послуги державної реєстрації народження дитини в електронному вигляді, а також передачу в електронному вигляді в режимі реального часу інформації про новонародженого до Єдиного державного демографічного реєстру.