Ексочільнику Запорізької ОДА повідомили про підозру

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Колишньому очільнику Запорізької обласної державної адміністрації оголосили підозру в декларуванні недостовірних даних. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

9 липня прокурори САП погодили, а детективи Національного антикорупційного бюро оголосили чиновнику підозру. Слідство стверджує, що він не подав декларацію за 2015 рік і вніс недостовірні дані до декларацій за 2016 і 2017 роки.

«Встановлено, що чиновник у деклараціях за 2016 та 2017 роки не вказав майно, а саме об’єкти нерухомості, зокрема земельну ділянку, автомобілі, а також доходи та корпоративні права на загальну суму майже 35 млн грн та 8 млн грн відповідно. Крім того, з’ясувалося, що у 2015 році службовець, всупереч законодавству, взагалі не подав декларацію», — йдеться в повідомленні.

Деякі ЗМІ повідомляють, що йдеться про Костянтина Бриля, який очолював Запорізьку ОДА з 2016 року по червень 2019-го.

У повідомленні Національного антикорупційного бюро зазначено, що підозрюваний не з’явився на виклик детективів і не перебуває за місцем проживання, тому підозру було надіслано поштою.

  • Детективи Національного антикорупційного бюро викрили на хабарі заступника голови Державної архівної служби (Укрдержархіву).
  • 9 липня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомила про підозру міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику. Главу Міненерго підозрюють у внесенні неправдивих відомостей до декларації за 2015—2018 роки. За даними слідства, у 2014 році він отримав позику у $1,249 млн від фізичної особи, але не відобразив це у щорічній декларації.