Опитування: Підтримка «Слуги народу» зросла до 50%

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Партії «Слуга народу», «Опозиційна платформа — За життя», «Європейська солідарність», «Голос» та «Батьківщина» проходять до парламенту згідно з опитуванням соціологічної групи «Рейтинг» на замовлення Міжнародного республіканського інституту.

«Слуга народу» продовжує впевнено тримати лідерство — її готові підтримати 50% із тих, хто визначився і має намір голосувати. За «Опозиційну платформу» готові проголосувати 12% опитаних, за «Голос» Святослава Вакарчука — 8%, «Європейську солідарність» — 7%, «Батьківщину» — 6% респондентів.

4% опитаних готові віддати голос за «Силу і честь» Ігоря Смешка, по 2% — за Радикальну партію Олега Ляшка, «Опозиційний блок», ВО «Свобода» та «Українську стратегію Гройсмана». Усі інші політсили набирають менше ніж відсоток.

У парламентській коалції зі «Слугою народу» українці найбільше хочуть бачити партію «Голос». Таке обʼєднання підтримують 24% опитаних. 20% виступають за коалцію з «Батьківщиною», 18% — з партією «Сила та честь», 17 — з «Опозиційною платформою — За життя», 1о% — за «Громадянську позицію» Анатолія Гриценка, по 7% — за Радикальну партію, «Опозиційний блок», «Європейську солідарність» та «Українську стратегію Гройсмана».

Опитування проводилося по всій Україні (крім окупованих територій Криму і Донбасу) з 13 до 23 червня. Усього було опитано 2 400 жителів України віком 18 років і старших, які мають право голосувати. Вибірка репрезентативна за статтю, віком, регіоном і розміром населеного пункту. Допустима похибка не перевищує 2%.