«Юридичних механізмів немає». У «Слузі народу» пояснили, чому не виключили мажоритарника Куницького, який має подвійне громадянство

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Голова «Слуги народу» Дмитро Разумков заявив, що партія не може вплинути на ситуацію навколо ізраїльського громадянства одного з їхніх кандидатів у народні депутати Олександра Куницького.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«На сьогоднішній момент юридичних механізмів змінити цю ситуацію в партії (в тому числі «Слуги народу») немає... Якщо ми допустили помилку з тим або іншим кандидатом, на цю помилку нам вкажуть виборці», — сказав Разумков журналістам у Харкові.

Олександр Куницький балотується в народні депутати на мажоритарному окрузі № 169 у Харкові.

При цьому Разумков нагадав, що «Слуга народу» виключила зі списку партії Михайла Соколова, в якого було два громадянства — українське та російське.

  • Кандидат у народні депутати від партії «Слуга народу» Олександр Куницький, який балотується в одномандатному окрузі № 169 у Харкові, підтвердив наявність подвійного громадянства — українського та ізраїльського.
  • 3 липня вокалістка гурту KAZKA Олександра Зарицька закликала президента Володимира Зеленського звернути увагу на те, що один із кандидатів у нардепи від партії «Слуга народу», блогер Олександр Куницький, має громадянство іншої країни.
  • 5 липня Олександра Куницького внесли до бази «Миротворця» через подвійне громадянство та ймовірну співпрацю з російськими спецслужбами.