Google додала можливість перекладати з української на більше ніж 100 мов за допомогою камери

Дата:

Компанія Google додала до «Перекладача», який працює за допомогою камери смартфона, можливість перекладати з української на більше ніж 100 мов. Про це повідомляє пресслужба українського підрозділу Google.

«Одна з найцікавіших функцій в мобільному додатку «Перекладач Google» — це миттєвий переклад за допомогою камери, який дозволяє побачити світ рідною мовою, просто направляючи обʼєктив камери на текст іноземною мовою», — йдеться в повідомленні компанії.

Спочатку користувачі могли перекладати лише з англійської, тепер же миттєвий переклад через камеру став доступний з 88 мов більше ніж на 100 мов, зокрема з арабської, хінді, малайської, тайської, вʼєтнамської. Це означає, що вивіски, написи та будь-які тексти, які користувач фіксує на камеру, можна перекласти, наприклад, з арабської українською та навпаки. Оновлений додаток користувачі зможуть завантажити вже через кілька днів.

У функцію миттєвого перекладу за допомогою камери вбудована технологія нейронного машинного перекладу, яка дозволяє зменшити кількість помилок у мовних парах на 55—85%.