Опитування «Рейтингу»: «Слуга народу» нарощує підтримку, а «Опозиційна платформа», «Голос» і «Батьківщина» втрачають

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

На парламентських виборах, які відбудуться 21 липня, за партію «Слуга народу» Володимира Зеленського готові проголосувати 47% виборців. Про це свідчить опитування соціологічної групи «Рейтинг», проведене з 6 по 10 липня.

Таким чином, підтримка цієї партії виросла порівняно з попереднім опитуванням (29 червня — 4 липня). Тоді за неї збиралися голосувати 42,3% виборців.

Підтримку втрачають партії «Опозиційна платформа — За життя» Юрія Бойка і Вадима Рабіновича (зараз 11,6%, було 13,4%), «Голос» Святослава Вакарчука (зараз 6,6%, було 7,2%) і «Батьківщина» Юлії Тимошенко (зараз 6,4%, було 7,2%).

Майже незмінними залишаються позиції «Європейської солідарності» Петра Порошенка. Зараз підтримка партії становить 8,2%.

«Рейтинг» проводив опитування серед 2 000 повнолітніх респондентів за допомогою особистого спілкування. Можлива похибка не перевищує 2,2%.

  • 10 липня «Рейтинг» презентував інше опитування, яке провів із 13 по 23 червня на замовлення Міжнародного республіканського інституту. Згідно з ним, підтримка «Слуги народу» становить 50%.