У Ватикані розкопали могили через зниклу 35 років тому дівчину. Вони виявились порожніми

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
У Ватикані розкопали могили через зниклу 35 років тому дівчину. Вони виявились порожніми

П'єтро Орланді - брат зниклої у 1983 році Емануели

Matteo Nardone / Pacific Press / LightRocket via Getty Images

На ватиканському історичному Тевтонському кладовищі в пошуках останків зниклої у 1983 році Емануели Орланді розкрили дві могили. Однак там не знайшли ані останків дівчини, ані тіл тих, хто офіційно вважалися там похованими. Про це пише AFP.

«Під час операції не було виявлено ні жодних людських останків, ані похоронних урн», — сказав тимчасовий глава служби друку Святого престолу Алессандро Джізотті.

У четвер, 11 липня, правоохоронці відкрили дві могили на Тевтонському кладовищі у стінах Ватикану, яке використовується для поховання працівників католицьких організацій. Вважалося, що в одній із них можуть перебувати останки зниклої у 1983 році Емануели Орланді. У березні адвокат родини Орланді отримала анонімне повідомлення, у якому їй рекомендували зазирнути всередину могили, розташованої на цьому кладовищі. Також було вирішено відкрити сусідню могилу, щоб уникнути будь-яких помилок.

Однак там не виявили ані останків Емануели, ані останків двох принцес, які, як вважалося, були поховані там у 1836 та 1840 роках.

«Останнє, чого я очікував — це знайти порожні гробниці», — сказав 60-річний брат зниклої дівчини Пʼєтро Орланді.

Справа про зникнення Емануели

22 червня 1983 року 15-річна Емануела, батько якої був ватиканським підданим, поверталася з уроку гри на флейті. Її бачили на автобусній зупинці в центрі Риму. Потім вона просто зникла. Ніхто її з того часу не бачив.

Спочатку зникнення Орланді повʼязували зі справою її ровесниці Мірелли Грегорі, яка зникла безвісти в Римі 7 травня 1983 року. Однак пізніше від цієї версії відмовилися, і слідство за кожним з цих випадків велося автономно.

У пошуках дівчинки рідні Емануели перевіряли незліченні версії та чутки. А її останки вже й раніше шукали в чужих могилах. Так, у 2012 році було ексгумовано тіло ватажка банди, який контролював Рим у 1980-х роках — Мальяно Енріко Де Педіса. Банду Мальяно підозрювали у причетності до викрадення дівчини. Деякі сподівалися, що разом з останками злочинця, які були перенесені з церкви, знайдуть і тіло Емануели, але цього не сталося.

У жовтні 2018 року про зниклу дівчинку знову заговорили через фрагменти кісток, які були виявлені під час реконструкції над прибудовою до посольства Ватикану. Проте аналіз останків пізніше показав, що вони належали чоловікові.