«Загрожує основам ладу і безпеки». Світовий конгрес українців визнали небажаним у Росії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральна прокуратура Росії визнала небажаною організацію Світовий конгрес українців (СКУ), повідомляє пресслужба відомства.

«За результатами вивчення отриманих матеріалів 11.07.2019 у Генеральній прокуратурі Російської Федерації ухвалено рішення про визнання небажаною на території РФ діяльності міжнародної неурядової організації Ukrainian World Congress (Світовий конгрес українців, Канада)», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що діяльність СКУ «становить загрозу основам конституційного ладу і безпеки Російської Федерації». Генпрокуратура РФ направила своє рішення до Міністерства юстиції Росії, яке має внести Світовий конгрес українців до переліку міжнародних неурядових організацій, діяльність яких визнана небажаною на території Росії.

Що таке Світовий конгрес українців?

Найбільша громадська організація українців, які проживають як на території України, так і поза її межами. Конгрес обʼєднує понад 20 млн українців у 133 країнах світу.

Своїм основним завданням організація вважає представляти інтереси українського народу у всьому світі та сприяти його єдності; підтримувати незалежність, територіальну цілісність, національну ідентичність та економічний розвиток України, зміцнювати звʼязок українських громад і української діаспори з Україною. Президентом Конгресу є громадянин Канади Павло Ґрод.