ЦВК скасувала реєстрацію кандидата від «Слуги народу» Куницького

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидатом у депутати Верховної Ради представника партії «Слуга народу» Олександра Куницького, повідомляє пресслужба ЦВК.

У комісії пояснили, що за інформацією щодо перетину державного кордону, наданою Державною прикордонною службою, протягом останніх п’яти років Куницький виїжджав за межі країни на період, що перевищував 90 календарних днів, а саме на 264 дні (з 15 березня 2015 року до 5 грудня 2015 року).

Куницький, як повідомляє пресслужба, пояснював свою відсутність службовими відрядженнями, які стосувалися «виконання редакційних завдань «1+1 Продакшн» та його громадської діяльності як члена громадської організації «Всеукраїнське студентське братство «Еліта нації».

Комісія відкинула ці аргументи, «оскільки службовим відрядженням вважається поїздка працівника за розпорядженням керівника органу державної влади, підприємства, установи та організації на певний строк до іншого населеного пункту для виконання службового доручення поза місцем його постійної роботи (за наявності документів, що підтверджують зв’язок службового відрядження з основною діяльністю підприємства)». «Доказів на підтвердження трудових відносин Куницьким О. О. не надано», — пояснили в ЦВК.

На своїй сторінці у Facebook Куницький звинуватив у причетності до скасування реєстрації нардепа від БПП Олександра Грановського, який також балотується в окрузі № 169 у Харкові.