Адвокат: Суд поновив Рената Кузьміна кандидатом у депутати від «Опозиційної платформи»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Шостий апеляційний адміністративний суд міста Києва скасував постанову Центральної виборчої комісії про зняття з реєстрації кандидата в депутати від «Опозиційної платформи — За життя» Рената Кузьміна.

Про це повідомив адвокат Кузьміна Артем Захаров.

«Справедливість є! Дякую суду за законне рішення», — написав він.

Таким чином, Кузьмін знову є кандидатом у народні депутати.

  • 6 липня Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидатом у народні депутати колишнього першого заступника генерального прокурора часів Януковича Рената Кузьміна зі списку політсили «Опозиційна платформа — За життя». У політсилі назвали рішення ЦВК «політичною помстою».
  • У ГПУ заявили, що Кузьміна «тишком» зареєстрували, поки проти нього розслідується кримінальна справа за низку тяжких злочинів. При цьому зазначалося, що Кузьмін перебуває в розшуку.
  • У СБУ повідомили, що ще 20 червня 2019 року направили до ЦВК листа, в якому повідомлялося про розслідування кримінального провадження за підозрою Кузьміна в скоєнні особливо тяжких злочинів, зокрема в легалізації (відмиванні) майна, здобутого злочинним шляхом. У листі також зазначено, що встановити фактичне місцеперебування Кузьміна на території України не вдалося. Також, за даними правоохоронних органів, Кузьмін міг ховатися від органів досудового розслідування не тільки на тимчасово окупованій території Криму, а й на території Росії.