Кличко назвав девелопера Вавриша та гендиректора «1+1» Ткаченка «кураторами» Києва

Дата:

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що голова Офісу президента Андрій Богдан рекомендував йому «зустрітися з питань Києва» із забудовником Андрієм Вавришем або генеральним директором «1+1» Олександром Ткаченком. Про це Кличко заявив в інтервʼю theБабелю.

За словами Кличка, попередньо, ці люди уповноважені бути так званими «кураторами».

«Мені зателефонував пан Богдан і порекомендував зустрітися з питань Києва або з Вавришем, або з Ткаченком. Я на це відповів: які вони мають повноваження, посади, щоб мер Києва вирішував якісь питання з цими людьми. Потім мені подзвонив Вавриш, з яким я зустрівся ще до появи відео, де він представляє проєкт нового Офісу президента. Він попросив сприяння КМДА щодо цього проєкту», — розповів Кличко.

Він нагадав, що КМДА не має прямого стосунку до Українського дому, тому що будівля перебуває на балансі Держуправління справами. «Але там перебувають запасники і фонди Музею історії Києва, і ми пообіцяли сприяти вивезенню експонатів та з інших питань, які залежать від міста», — додав Кличко.

Мер додав, що повідомив девелоперу Вавришу, що у разі переїзду Офісу президента в Український дім, потрібно зробити так, щоб киянам не стало складніше пересуватися містом у години пік. «Вавриш запевнив мене, що все буде враховано. Я також розповів про інвестиційний проєкт паркінгу на кілька тисяч місць під Європейською площею, який потрібно реалізувати», — розповів Кличко.

Повну версію інтервʼю мера Києва theБабелю можна прочитати тут.

  • Девелопер Андрій Вавриш, якого називають другом глави Офісу президента Андрія Богдана, ворогом соратника мера Києва Вадима Столара й одним з кураторів київських мажоритарників від «Слуги народу», розповів theБабелю, що відповідає за кампанію київських мажоритарників. А Вавриш йому в цьому допомагає і готовий фінансово підтримати київську команду СН.