Вирок нацгвардійцю Марківу: Суд в Італії хоче порушити справу проти нардепа Матківського

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Суд у місті Павія (Італія) вирішив направити запит на початок кримінального провадження проти колишнього товариша по службі засудженого бійця Національної гвардії Віталія Марківа — депутата Верховної Ради Богдана Матківського. Про це у Facebook повідомив заступник голови Міжнародного націоналістичного конгресу Дмитро Жмайло із посиланням на главу Християнського товариства українців в Італії Олеся Городецького, який був присутній у залі суду.

«Суд вирішив також направити запит на відкриття кримінального провадження проти народного депутата України Богдана Матківського», — написав Жмайло.

У постах повідомляють, що Матківський служив у батальйоні імені генерала Кульчицького разом з Марківим у 2014 році. Сам Матківський був присутній на засіданні суду, який оголосив вирок нацгвардійцю у пʼятницю, 12 липня.

У пʼятницю, 12 липня, суд у місті Павія (Італія) засудив бійця Національної гвардії України Віталія Марківа до 24 років увʼязнення. Українця визнали винним у загибелі на Донбасі у 2014 році італійського фотографа Андреа Роккелли і його перекладача Андрія Миронова.

На думку звинувачення, Марків не скоював вбивства, але інформував керівництво Нацгвардії про пересування цивільних осіб біля фабрики Zeus Ceramica, яке, у свою чергу, передало інформацію військовим Збройних сил. Вони, за твердженням прокуратури, з мінометів відкрили вогонь у групу іноземних журналістів.