Міністр праці США подав у відставку через скандал навколо мільярдера Епштейна

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив, що міністр праці Александер Акоста подав у відставку у звʼязку з наслідками скандалу навколо фінансиста Джеффрі Епштейна.

«Алекс був прекрасним міністром праці і його роботу справді цінують. Виконувати обовʼязки міністра праці буде Патрік Пізеллі, який досі працював заступником міністра», — написав Трамп у Twitter.

За словами Трампа, Акоста пояснив, що відчував постійний тиск ЗМІ через скандал і вважав за неможливе продовжувати роботу в таких умовах.

  • Александр Акоста, який у минулому працював федеральним прокурором, у 2007 році займався справою, в межах якої мільярдера Епштейна звинувачували в торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації. У 2008 році Акоста погодився на пропозицію сторони захисту про угоду Епштейна з правосуддям. У підсумку обвинувачений уникнув федеральних звинувачень і відсидів 13 місяців у вʼязниці. Таке мʼяке покарання викликало невдоволення громадськості та ЗМІ.
  • 7 липня у Нью-Йорку заарештували американського мільярдера Джеффрі Епштейна за звинуваченням у торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації.
  • Тисячі імен відомих людей, політиків, кінозірок та бізнесменів виявило ФБР у записнику арештованого американського мільярдера Джеффрі Епштейна, якого підозрюють у торгівлі неповнолітніми дівчатами.