Населення планети до 2050 року може зрости на два мільярди. Половину приросту дадуть девʼять країн

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Приріст населення в девʼяти країнах до 2050 року складе половину загального приросту населення планети, повідомляє CNN.

На думку вчених, до 2050 року населення планети зросте до 10 мільярдів. Половину приросту принесуть Індія, Нігерія, Пакистан, Демократична Республіка Конго, Ефіопія, Танзанія, Індонезія, Єгипет та Сполучені Штати.

За даними ООН, у 27 країнах або регіонах їхнє населення скоротилося на 1% або більше з 2010 року. Це падіння викликане стійким зниженням рівня народжуваності, особливо в таких країнах, як Китай і Японія. Разом з тим, очікується, що до 2050 року населення країн Африки на південь від Сахари подвоїться.

Крім того, очікувана тривалість життя у світі збільшиться з 72,6 року до 77,1 року в 2050 році. При цьому зараз середня тривалість у найменш розвинених країнах відстає на 7,4 року від середнього світового показника. ООН вважає, що це відбувається переважно через високий рівень дитячої та материнської смертності, а також епідемії ВІЛ та насильства в районах, які роздираються конфліктами.

«Багато з цих країн стають занадто багатолюдними. А перенаселеність може сприяти виникненню таких соціальних та екологічних проблем, як глобальне потепління, виснаження ресурсів, забруднення, недоїдання, гендерна нерівність і поширення смертельних захворювань», — зазначає видання.