Зеленський представив нового голову Херсонської ОДА

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Президент Володимир Зеленський представив нового голову Херсонської ОДА, ним став колишній заступник міністра оборони України Юрій Гусєв. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Хочу вас привітати з новим головою Херсонської облдержадміністрації... і хочу підписати указ про призначення Гусєва Юрія Веніаміновича. Можна поаплодувати», — зазначив він.

Одним з пріоритетів роботи нового голови ОДА Зеленський назвав облаштування інфраструктури контрольних пунктів вʼїзду/виїзду в Херсонській області на кордоні з окупованим Кримом.

«Хто хоче працювати в команді президента, у вертикалі президента в Херсонській області, заходьте прямо зараз на сайт Lift ... платформа, яку президент анонсував на iForum, залишайте свої координати, залишайте свої резюме. Буде працювати команда, яка буде відбирати цих людей – ті, хто пройде у фінал, отримають співбесіди зі мною, з командою Офісу президента, а кращі будуть керувати райдержадміністраціями, і можливо стануть заступниками голови ОДА», — підкреслив Гусєв.

Хто такий Юрій Гусєв?

Колишній консультант і радник фінансових організацій (IFC, EBRD, «ПриватБанк»). Працював у Державному агентстві з інвестицій та інновацій до 2014 року. Після цього — заступником міністра оборони України. Звільнився в 2016 році.

Гусєв був у виборчому списку партії «Слуга народу» під №41. Але в червні повідомив, що не прийматиме участі у виборах.

  • Кабінет міністрів підтримав призначення восьми глав обласних держадміністрацій, кандидатури яких раніше вніс президент Володимир Зеленський. Головою Донецької обласної державної адміністрації пропонується призначити Павла Кириленка, Закарпатської — Ігоря Бондаренка, Київської — Михайла Бно-Айріяна, Луганської — Віталія Комарницького, Львівської області — Маркіяна Мальського, Одеської — Андрія Андрійчикова, Херсонської — Юрія Гусєва, Черкаської — Ігоря Шевченка.