Ватикан пояснив, чому розриті могили двох принцес були порожні. Їх могли перенести в інше місце

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У Ватикані вирішили продовжити розслідування на історичному Тевтонському цвинтарі після того, як розкриті могили двох принцес виявилися порожніми. Про це повідомив тимчасовий директор пресслужби Ватикану Алессандро Гізотті, передає Vaticannews.

За його словами, попереднє розслідування, яке відбулося 11 липня на кладовищі у Ватикані, мало як документальний, так і логістичний характер. У період між 1960-ми і 1970-ми роками на місці розкопок велися будівельні роботи, що охоплюють весь цвинтар. Це могло спричинити перенесення могил у більш відповідне місце.

«Ці огляди, зазначив він, призвели до ідентифікації могил двох осуаріїв, розташованих під підлогою всередині Папського Тевтонського коледжу. Вони були закриті люком. Їх запечатали для подальшого дослідження і можливого вилучення матеріалу, що зберігається там», — йдеться в повідомленні.

Також Гізотті розповів, що усі дії всередині Тевтонського коледжу відбуватимуться в присутності експертів з офісу покровителя правосуддя Ватикану й спеціалізованого персоналу Ватиканського поліцейського корпусу.

  • На ватиканському історичному Тевтонському кладовищі в пошуках останків зниклої в 1983 році Емануели Орланді були розкриті дві могили. Однак там не знайшли ані останків дівчини, ані тіл тих, хто офіційно вважалися там похованими.