Блекаут у Нью-Йорку: мешканці самі регулювали дорожній рух, а мер доручив почати розслідування

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Після відновлення енергопостачання мер Нью-Йорка Білл де Блазіо доручив правоохоронцям провести розслідування інциденту. Як відомо, причиною надзвичайної ситуації стала пожежа в каналізації, повідомив градоначальник у Twitter.

Atilgan Ozdil / Anadolu Agency / Getty Images

За його словами, пожежа була значною. У звʼязку з цим медики почали співпрацю з рятувальниками і поліцією.

Після відновлення електропостачання Блазіо заявив, що правоохоронці повинні провести розслідування інциденту.

Scott Heins / Getty Images

Atilgan Ozdil / Anadolu Agency / Getty Images

«Після того, як електрика повернулася, я доручив міським агентствам розслідувати відімкнення. Вони будуть працювати з Consolidated Edison [найбільша американська енергетична компанія], щоб розібратися в суті того, що сталося і запобігти можливому повторенню інциденту», — зазначив він.

За інформацією місцевих журналістів, поки в місті було відімкнено електрику, рух на вулицях регулювали місцеві жителі.

Atilgan Ozdil / Anadolu Agency / Getty Images

«Як це, коли ви їдете в метро на Манхеттені й відімкнули електрику. Жодних світлофорів, люди застрягли в ліфтах», — зазначила мешканка Нью-Йорка Марієтта Девіз.

«Я думаю, це саме те, що називають «хвилинкою Нью-Йорка». Після того, як я вийшла на вулицю, то побачила відімкнені ресторани і світлофори. Концерт, який мав відбутися в Карнегі-Холі, музиканти вирішили зіграти прямо на вулиці», — підкреслює очевидиця Бріаллен Хоппер.

Уточнимо, що збій в енергосистемі Нью-Йорка стався в річницю блекаута, який стався в 1977 році. Тоді надзвичайна техногенна ситуація занурила Нью-Йорк в повну темряву, спровокувавши масові грабежі та підпали.

Електрика в місті також вимикалася в серпні 2003 року. Інцидент зачепив Бродвей, через що театрам довелося скасувати вистави. Попри це деякі актори влаштували імпровізовані вуличні вистави.

Цього разу, наприклад, пісню про «блекаут» виконали актори мюзиклу Hadestown просто біля театру Уолтера Керра.

  • Пожежа в трансформаторі на Манхеттені на 64-й вулиці залишила без світла близько 70 тис. жителів. Про це йдеться в повідомленні місцевої енергетичної компанії Con Edison.