The Sunday Times: британські спецслужби знайшли винного у витоку секретних депеш про Трампа

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Британські спецслужби встановили причетних до витоку секретних дипломатичних телеграм посла Великобританії Кіма Даррока.

Як пише The Sunday Times з посиланням на власні джерела, за цим стоїть держслужбовець, який «має доступ до архівних файлів» міністерства. Його особу вже встановили, однак імʼя не називається.

«Вони думають, що знають, хто допустив витік», — цитує газета слова джерела в уряді. Підозрювані «увійшли й вихопили ряд матеріалів» і це було «досить грубою роботою», — сказав він Times.

Британські спецслужби виключили версію хакерської атаки з боку іншої держави.

Також стало відомо, що секретне листування опублікувала журналістка Ізабель Оукшотт, яка зустрічається з головою партії «Брекзит» Річардом Тайсом. Хоча Тайс заперечує свою причетність до зливу, прихильники Даррока вважають, що скандал довкола нього було сплановано.

  • 8 липня The Daily Mail опублікувала листування посла Великобританії в США Кіма Даррока з керівництвом. У листах, датованих 2017 роком, він називав Трампа «недієздатним» і «некомпетентним», а його адміністрацію — «непередбачуваною» і «безпорадною».
  • 9 липня Трамп вибухнув гнівною тирадою на адресу премʼєрки Великобританії Терези Мей. Він поклав на неї відповідальність за скандал із послом королівства у США.
  • 10 липня Кім Даррок у звʼязку зі скандалом заявив, що йде у відставку.