Вакарчук у Херсоні присвятив політвʼязню Сенцову пісню «Стіна»

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

На концерті в Херсоні 13 липня голова політичної партії «Голос», лідер групи «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук виконав пісню «Стіна», яку присвятив утримуваному в Росії українському режисерові Олегу Сенцову.

Про це повідомляється на сторінках групи «Океан Ельзи» та партії «Голос» у Facebook та Twitter.

«Скоро цей день настане: між нами впаде стіна. І Олег Сенцов повернеться додому», — сказав під час виступу Вакарчук, який був одягнений у футболку із зображенням політвʼязня.

Музикант привітав Сенцова з днем народження і виконав для нього пісню «Стіна». «Хочу присвятити пісню Сенцову і сказати: «Все буде добре», — додав він.

Під час виконання композиції лідеру групи подарували кримськотатарський прапор, з яким він продовжив концерт.

  • 13 липня українському режисерові Олегу Сенцову виповнилося 43 роки, шість з яких він провів у російському СІЗО. У цей день на його підтримку влаштували акції в українських містах та по всьому світу. Зокрема, у Запоріжжі влаштували мовчазний флешмоб на підтримку Сенцова.
  • Учасники глобальної акції #SaveOlegSentsov закликали верховну представницю ЄС з питань зовнішньої політики Федеріку Могеріні зробити низку важливих кроків, зокрема, щодо звільнення з російського полону режисера Олега Сенцова та інших українських політвʼязнів.
  • Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) завершив комунікацію у справі українського режисера Олега Сенцова.
  • Кримського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали російські спецслужби в окупованому Криму в травні 2014 року. Їх звинуватили в організації терактів. У серпні 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму, а Кольченка — до 10 років колонії. Обидвоє свою провину не визнали.