Кандидату в нардепи погрожували розправою за висунення. Затримані дві особи

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Кандидат у народні депутати від партії «Слуга народу» Олексій Жмеренецький заявив, що йому погрожували вбивством, якщо він не зніме свою кандидатуру. Про це він повідомив у себе в Facebook.

«Друзі, мені погрожують розправою, якщо я не зніму свою кандидатуру! Прошу максимального розголосу! Я — Олексій Жмеренецький, кандидат у депутати до Верховної Ради України по одномандатному виборчому округу #190 від партії «Слуга Народу». Сьогодні, 13 липня 2019 року, біля мого виборчого штабу у місті Шепетівка до мене підійшли двоє людей та погрожували мені вбивством, якщо я не зніму свою кандидатуру з виборчої кампанії», — зазначив він.

У той же час Жмеренецкий уточнив, що вже написав заяву до правоохоронних органів.

«Я написав заяву до поліції. І тепер звертаюся особисто до Арсен Аваков та прошу забезпечити мою безпеку під час передвиборчої агітації, оскільки маю усі підстави хвилюватися за своє життя та здоров’я. Я звертаюсь до моїх опонентів: не намагайтеся мене залякати. Я не здамся! Вам не вдасться методами 90-х потрапити до Верховної Ради. Ваш час, як і час вашого покровителя, вже пройшов. Ми готові надати усю інформацію журналістам. У нас є документи, а також відеозапис погроз», — підкреслив він.

Пізніше в поліції уточнили, що підозрювані за даним фактом вже були затримані.