Facebook заблокував «Книгу памʼяті полеглих за Україну» за порушення стандартів

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Адміністрація соцмережі Facebook заблокувала сторінку меморіального інтернет-проєкту «Книга памʼяті полеглих за Україну».

Про це повідомляється на сторінці «Стіна народної памʼяті загиблих за Україну 2014—2018 pр.»

«Друзі, фейсбук-сторінку проєкту «Книги памʼяті полеглих за Україну» www.facebook.com/Memorybook.org.ua сьогодні вранці було остаточно заблоковано, доступ до неї відсутній. Ми подаватимемо апеляцію, але прогнозувати, коли саме її розглянуть та яким саме буде результат, ми не можемо», — заявили автори проєкту.

Перед блокуванням адміністрація Facebook надіслала чотири попередження про те, що зміст деяких дописів нібито порушує стандарти соцмережі.

Водночас команда проєкту заявила, що не видалятиме та не перевірятиме зміст жодного з оприлюднених постів про героїв, загиблих за Україну. «Нам немає чого приховувати та ретушувати», — наголосили автори проєкту в Twitter.

Відтепер інформація про загиблих героїв України доступна на офіційному інтернет-порталі «Книга памʼяті полеглих за Україну», а також в інших соціальних мережах.

  • «Книга памʼяті полеглих за Україну» заснована 22 липня 2014 року. У ній враховані всі бойові та не бойові втрати, яких зазнала Україна у російсько-українській війні. Станом на 18 березня 2019 року до книги внесено 4090 загиблих.
  • У травні 2019 року компанія Apple заблокувала на своїх платформах український мобільний додаток «УКРОП», який призначений для українських артилеристів, розвідників і снайперів.