Безсмертний розповів, як організувати роботу Тристоронньої контактної групи

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Ексвіцепремʼєр і колишній представник України в політичній підгрупі Контактної групи в Мінську Роман Безсмертний розповів, як слід організувати роботу Тристоронньої контактної групи на шостому році війни. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Вважаю, що на шостому (!) році війни треба мати структуру, яка супроводжувала б роботу мінського і нормандського процесів. На рівні держави необхідно створити координуючий орган, до якого увійшли б заступники міністрів і керівники служб, які дотичні до вище зазначених процесів. Саме ця структура мала б займатися серйозною аналітичною роботою: виробляти пропозиції, законопроєкти, рішення уряду», — зазначив він.

Також Безсмертний вважає, що до роботи цього органу слід підключити частину українського уряду.

«Дуже важливим є залучення до цієї роботи парламентських комітетів, у компетенції яких є питання, що розглядають в рамках нормандського і мінського форматів. В уряді один із віцепрем’єрів постійно має бути залучений до роботи в ТКГ, перебувати на постійному зв’язку. Боротьба проти зовнішнього ворога повинна обʼєднувати», — підкреслив він.