Україна відзначить День Незалежності урочистими заходами, але без військового параду

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

В Україні відзначатимуть 28 річницю незалежності покладанням квітів та урочистими заходами, проте без військового параду. Це зазначено в указі президента № 513/2019.

Згідно з текстом документа, Володимир Зеленський постановив Кабміну розробити, затвердити та забезпечити виконання плану заходів із відзначення 28-ї річниці незалежності України, зокрема офіційної церемонії урочистого підняття державного прапора України 23 серпня 2019 року, у День державного прапора України, та 24 серпня 2019 року, у День Незалежності, у місті Києві, інших населених пунктах, закордонних дипломатичних установах України.

У День Незалежності мають відбутися урочисті заходи в Києві й інших містах за участі представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, народних депутатів, представників іноземних держав, міжнародних організацій, духовенства та громадськості.

Також у столиці та в усій Україні має відбутися покладання квітів до пам’ятників і пам’ятних знаків, місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції гідності, учасників операції Об’єднаних сил, антитерористичної операції, заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

«Міністерству закордонних справ України забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами України за участю представників української громадськості закордоном заходів із відзначення Дня Державного Прапора України та 28-ї річниці незалежності України», — йдеться в указі.