ДБР розпочало розслідування щодо ймовірних зловживань НАБУ у справі Портнова

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Державне бюро розслідувань (ДБР) почало розслідувати ймовірне зловживання службовим становищем детективами Національного антикорупційного бюро (НАБУ). Вони займалися справою про можливе незаконне збагачення заступника голови Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова. Про це повідомляє «Слідство. Інфо».

НАБУ розслідувало можливе незаконне збагачення Портнова, але закрило провадження, коли Конституційний суд декриміналізував відповідну статтю. Йшлося про незаконні виплати Портнову у 2011—2013 роках.

Як стверджує адвокат Портнова, бюро вказало, що загальний обсяг списань з банківських рахунків колишнього радника Януковича з 2011 по 2013 рік склав близько 40 млн грн. На допиті захисниця заявила, що за рахунком Портнова загалом було $460 тис. витрат і $900 тис. надходжень. За словами адвокатки, ці суми значно відрізняються від тих, що вказало НАБУ.

  • Раніше Андрій Портнов подав позов про відшкодування моральної та матеріальної шкоди проти держави Україна в особі Міністерства юстиції та Держказначейства на суму майже 7 млн грн.
  • У березні 2018 року СБУ порушила справу про держзраду щодо Портнова. Через це ексголова Адміністрації президента подав позов до суду проти Служби безпеки України.