Зеленський про кортеж: Два автомобілі, зупиняємося на всіх світлофорах і стоїмо в заторах

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський відповів на закиди щодо свого кортежу та заявив, що він складається з двох автомобілів, які зупиняються на всіх світлофорах, а також потрапляють у затори.

Про це він написав у своєму Facebook.

«Останнім часом в соцмережах багато «зради» на тему того, що я обіцяв відмовитися від кортежів і не зробив цього. Під час пересування президента дорогами України їдуть 2 автомобілі: президентський і автомобіль охорони. Іноді буває третій — із супроводжуючими особами, членами команди, охороною. Ці автомобілі зупиняються на всіх світлофорах, стоять у заторах, ніхто не вмикає «мигалок» тощо [...]. Президент — такий же учасник руху, як і всі», — написав він.

Зеленський також відповів про нещодавню ДТП у Запорізькій області за участю автомобіля Держохорони і двох автобусів з дітьми. Він засудив співробітників УДО, зазначивши, що вони будуть покарані і, швидше за все, їх визнають винними у ДТП.

Раніше в соцмережах користувачі виклали відеозапис кортежу, через який на столичних Позняках перекрили проспект Григоренка. Це викликало обурення у людей, а багато користувачів нагадали президенту про обіцянку відмовитися від кортежу. Зеленський також прокоментував цей інцидент.

«Щодо затору на Позняках, то давайте згадаємо: 11 липня був візит до Києва премʼєр-міністра Молдови Майї Санду. І проїзд високого закордонного гостя супроводжувався згідно з дипломатичним протоколом і міжнародними зобовʼязаннями України. Відповідно, рух за маршрутом був тимчасово обмежений», — написав президент.