Луценко заявив, що наразі Вишинського неможливо передати Росії

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що наразі керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського неможливо передати Росії. Про це повідомила у Facebook прессекретарка генпрокурора Лариса Сарган.

«Якщо говорити про Вишинського, це справді дуже серйозна справа. З різних розвідувальних джерел мені відомо, що Вишинський — людина, яка цікавить керівників Кремля найбільше. При цьому треба мати на увазі, що пан Вишинський формально є громадянином України. Відтак передача його Росії неможлива. Принаймні до того часу, поки український суд не ухвалить рішення в його справі — чи він винен, чи ні», — процитувала Сарган Юрія Луценка.

  • Сьогодні в Подільському райсуді Києва мало відбутися судове засідання у справі керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського, однак воно не відбулося через перебування судді в нарадчій кімнаті за іншою справою. Засідання відклали на 19 липня 2019 року на 15:00.
  • Вишинського затримали в Києві 15 травня 2018 року. Його підозрюють у державній зраді. Пізніше в сейфі Вишинського знайшли пістолет FN Browning M1906. Йому оголосили підозру ще й у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів.
  • На початку березня прокуратура АР Крим направила до Подільського районного суду Києва обвинувальний акт проти Вишинського.