Українські полонені моряки внесені до списку на обмін з Росією

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Українські військовополонені моряки, яких захопили у Керченській протоці, внесені до обмінного списку.

Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова за підсумками зустрічі з російським омбудсменом Тетяною Москальковою, пише «Інтерфакс-Україна».

«Військовополонені моряки у нас є в списках. Зараз проводимо верифікацію списків РФ і вносимо наші уточнення щодо ситуації, яка стадія судового процесу. А моряки, звичайно, у списках. Ми дивимося, яка стадія процесу (притягнення до відповідальності) щодо громадян, заявлених російською стороною», — сказала вона.

  • Заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін заявив, що російська сторона веде переговори з Україною про можливий обмін 24 українських моряків, захоплених у Керченській протоці. Карасін відмовився відповідати на питання, чи варто чекати якихось результатів найближчим часом.
  • При цьому є інформація про те, що Росія сподівається повернути в обмін на моряків головного редактора «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського, якого підозрюють у державній зраді та незаконному зберіганні зброї. Суд щодо зміни йому запобіжного заходу відбудеться 19 липня.
  • Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що наразі Кирила Вишинського неможливо передати Росії.