В Офісі президента заявили, що Росія може відпустити українських моряків найближчим часом

Дата:

Українські військовополонені моряки можуть повернутися до України вже найближчим часом. Про це на брифінгу заявив заступник глави Офісу президента Вадим Пристайко.

Він нагадав, що Росія не виконала рішення Міжнародного трибуналу, але це «не перший випадок», коли Росія демонстративно не виконувала міжнародні рішення, а потім так само демонстративно їх виконувала.

«Я сподіваюся, що моряки будуть випущені найближчим часом, — сказав Пристайко. — Я не можу вам розказувати деталі переговорів, але, повірте, наша переговорна команда перебуває в постійному контакті, і ми усвідомлюємо, які є шанси, щоб повернути наших моряків додому найближчим часом».

15 липня в Києві уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова обговорила звільнення українських військовополонених моряків з російським омбудсменом Тетяною Москальковою. За підсумками зустрічі українських моряків включили до списку з обміну полоненими. «Військовополонені моряки є у нас в списках. Зараз проводимо верифікацію списків РФ і вносимо наші уточнення щодо ситуації, яка стадія судового процесу. А моряки, звичайно, у списках», — сказала Денісова.