В. о. голови СБУ Баканов: Зеленський мені не дзвонив з приводу секретаря Бориспільської міськради

Дата:

Президент Володимир Зеленський не дзвонив у СБУ з приводу секретаря Бориспільської міської ради Ярослава Годунка, якого він зі скандалом вигнав з робочої наради у Борисполі 10 липня. Про це повідомив в. о. голови СБУ Іван Баканов.

«Ні, президент мені не телефонував з цього приводу [щодо Ярослава Годунка]», — заявив Баканов, відповідаючи на питання журналіста.

Він також додав, що СБУ не веде перевірок та розслідувань стосовно Ярослава Годунка.

10 липня Зеленський на робочій нараді в Борисполі вичитав директора Бориспільської лікарні, який виступав з доповіддю про виконану роботу, і вигнав з засідання секретаря міськради Годунка .

«Коли людина дуже багато кричить, я прошу знайти мені про неї інформацію в інтернеті. Я на своєму віку бачив багато людей. Я тут прочитав у газетах — це правда чи ні? — член «Батьківщини», депутат, був засуджений за розбій, вчинений із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (ст. 187 КК України). Це правда, Ярославе Михайловичу? Це ви? Вийди звідси! Вийди, розбійник! Погано чуєш мене?.. Вийдіть, будь ласка, будете на райадміністрації сидіти і кричати», — сказав президент.

Після наради інцидент продовжився — представники ЗМІ почули, як, встаючи з-за столу, Зеленський сказав, що «подзвонить Баканову» щодо Годунка.

  • У відповідь Годунок заявив, що подасть у суд на Зеленського за образу честі та гідності й проведе пресконференцію під будівлею СБУ.
  • Через день секретар міськради Годунок скасував анонсовану раніше пресконференцію, заявивши, що не хоче конфліктів та «розгойдування ситуації».