Правоохоронці оголосили підозру директорці Державного експертного центру МОЗ

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) та Служби безпеки (СБУ) оголосили про підозру директорці Державного експертного центру (ДЕЦ) Міністерства охорони здоров’я Тетяні Думенко. Про це повідомили у Facebook на сторінці МОЗ,

У міністерстві зазначають, що кримінальні провадження сфабриковані, а дії СБУ і ДБР — атака на прозорість і чесність у сферах роботи ДЕЦ, зокрема щодо реєстрації ліків.

«Головна причина таких дій — директор ДЕЦ зупинила схему збагачення на оренді приміщень для підприємства. Офіційна причина — господарські питання, які виникли на ґрунті попередніх управлінських рішень та за ініціативи окремих бізнес-структур з метою перешкоджання безперебійної роботи підприємства», — йдеться в повідомленні.

Виконувачка обовʼязків міністра охорони здоров`я Уляна Супрун також наголосила, що вважає справу сфабрикованою.

«Ці переслідування є спробою показати всім, що означає намагатись будувати незалежну інституцію в Україні. При цьому друзям фармацевтичної мафії вистачає нахабності робити це через ДБР, орган, до підслідності якого взагалі не входять посадові особи цієї категорії. Тетяні та членам її сім’ї погрожують, переслідують співробітників Центру і часом викликають по 60 людей на допит за один день», — написала Супрун.