У партії Порошенка відповіли на смс-розсилку проти «Голосу» та звинуватили кіберполіцію в ангажованості

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Партія Петра Порошенка «Європейська солідарність» відповіла на масову смс-розсилку з неправдивою інформацією про партію «Голос» Святослава Вакарчука та звинуватила Департамент кіберполіції у втручанні в виборчий процес.

Про це йдеться у заяві політсили.

«У партії «Європейська солідарність» обурені політично заангажованими діями Департаменту кіберполіції Нацполіції України. Очевидно, це перший прецедент в історії українських виборів, коли відкривається кримінальне провадження за розсилку смс-повідомлень, у яких містилася навіть не власна думка, а лише посилання на соцопитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) про те, що партія «Голос» нібито не долає прохідний бар’єр», — йдеться у повідомленні.

У політсилі заявили, що КМІС за тиждень оприлюднив два опитування, у якому «Голос» не проходить у Верховну Раду, а тому, «за логікою кіберполіції», до відповідальності треба притягати сам КМІС і журналістів за поширення інформації.

У Порошенка вважають, що розсилка не є злочином, оскільки смс-повідомлення не містили агітації чи контрагітації.

«Щодо дій конкретного львівського активіста, то в партії розберуться з цією індивідуальною ініціативою», — додали у «Європейської солідарності».