Вночі: ООН закликала Росію звільнити українських моряків, на Миколаївщині знайшли мертвим кандидата в депутати, а «Гра престолів» побила рекорди премії «Еммі»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Країни ООН закликали Росію звільнити українських моряків і припинити конфлікт на Донбасі

Шість країн-членів ООН, а саме Бельгія, Франція, Німеччина, Польща, Велика Британія та Естонія, звернулися до Росії з вимогою повернути Україні захоплених моряків і припинити конфлікт на Донбасі. Таку заяву країни зробили за підсумками засідання Ради безпеки ООН, ініційованого Росією щодо мовного закону України.

Про це повідомляє у Facebook постійне представництво України при ООН.

«Ми як країни-члени Європейського Союзу повністю підтримуємо незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України разом із міжнародно визнаними кордонами та засуджуємо незаконну анексію Криму Росією», — йдеться в заяві.

На Миколаївщині знайшли мертвим кандидата в депутати

У місті Первомайськ Миколаївської області знайшли тіло кандидата в народні депутати з вогнепальним пораненням. Про це повідомляє поліція регіону. Тіло 56-річного чоловіка виявили в боксі його підприємства.

За даними місцевого видання «НикВести», йдеться про кандидата в народні депутати Василя Мосякіна, який балотувався у 132 виборчому окрузі від партії «Опозиційний блок».

Головна версія поліції — самогубство. Поряд із тілом загиблого знайшли мисливську рушницю, з якої він міг вистрелити собі в груди.

Зеленський звільнив ще 21 голову райдержадміністрацій

Президент Володимир Зеленський звільнив 21 очільника районних державних адміністрацій (РДА). Про це повідомляє його пресслужба.

У документах вказано, що звільнення голів РДА повʼязані із закінченням строку повноважень попереднього президента. Серед звільнених — глави районів у Києві (Печерського й Оболонського) та ще у трьох областях: Хмельницькій, Харківській та Рівненській.

«Гру престолів» номінували на «Еммі» в рекордних 32 категоріях

Серіал виробництва HBO «Гра престолів» отримав 32 номінації на телепремію «Еммі» — це рекордна кількість в історії нагороди. Про це повідомляє CNN.

Фільм змагатиметься в категорії «Кращий драматичний серіал», актора Кіта Герінгтона (Джон Сноу) висунули в категорії «Краща чоловіча роль у драматичному серіалі», Емілію Кларк (Дейнеріс Таргарієн) — на «Кращу жіночу роль».

У категорії «Краща актриса другого плану» номіновано Ліну Гіді, Мейсі Вільямс, Гвендолін Крісті, Софі Тернер. Альфі Аллен, Пітер Дінклейдж і Ніколай Костер-Вальдано удостоїлися номінацій за кращу чоловічу роль другого плану. Каріс ван Хаутен номінована в категорії «Краща запрошена актриса».

Вручення премії відбудеться 22 вересня.

Палата представників США засудила Трампа за расистські висловлювання

Палата представників США проголосувала за те, щоб символічно засудити президента Дональда Трампа за його висловлювання на адресу конгресменок. Як повідомляє BBC, Трампа засудили за расистські коментарі, що містили в собі ненависть до нових американців і афроамериканців.

У документі зазначено, що імміграція «визначила кожен етап американської історії». Демократи підкреслили, що патріотизм визначається «не расовою чи етнічною приналежністю, а відданістю конституційним ідеалам, свободі та демократії».

Відразу після голосування представник Демократичної партії Ал Грін подав звернення з вимогою почати процедуру імпічменту президента Трампа, але його відмовилися розглядати.