Адвокат Порошенка заявив, що експрезидент викликів на допит не отримував і зайнятий виборчою кампанією до 21 липня

Дата:

Пʼятий президент України Петро Порошенко не отримував повісток на допит у Державне бюро розслідувань і постійно перебуває на виїздах за межами Києва в рамках виборчої кампанії. Про це повідомив адвокат Порошенка Ігор Головань у блозі на «УП».

Він також опублікував копію офіційного листа, який направив до ДБР. «Останнім часом в інтернеті поширюється інформація, що мого клієнта викликають на допит як свідка. Однак до сьогоднішнього дня [16 липня] Петро Порошенко жодних повісток на допит не отримував і про можливий виклик до слідчого не інформувався», — йдеться в документі.

Адвокат Головань також додав, що «якщо слідчий ДБР вважає за необхідне викликати мого клієнта для проведення слідчих дій, то прошу зробити це у визнаний законом спосіб».

У листі йдеться, що Петро Порошенко бере активну участь у виборчій кампанії на позачергових парламентських виборах 21 липня, тому постійно перебуває не в Києві.

«Якщо слідчий вважає за необхідне викликати Петра Порошенка для проведення слідчих (процесуальних) дій, прошу призначити такі дії після 21 липня», — написав адвокат.

  • 11 липня Державне бюро розслідувань викликало на допит Петра Порошенка .Допит було призначено на 09:30 17 липня.
  • Порошенка викликають на допит як свідка в кримінальному провадженні про можливе ухилення від сплати податків, відмивання злочинних доходів при купівлі-продажу заводу «Кузня на Рибальському». Справу порушили за заявою юриста та радника експрезидента Віктора Януковича Андрія Портнова, який стверджує, що махінації при угоді склали $300 млн. Загалом ДБР зареєструвало сім проваджень проти Порошенка за заявами Портнова й інших чиновників.