Порошенко не прийшов на допит у ДБР, його викличуть ще раз

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Пʼятий президент Петро Порошенко не прийшов на допит до Державного бюро розслідувань. Про це повідомив директор ДБР Роман Труба на брифінгу в Києві.

За словами Труби, Порошенка викличуть ще раз після парламентських виборів.

«Адвокати Порошенка заявили, що він бере активну участь у передвиборчій кампанії, та попросили перенести допити після виборів... Ми, звісно, підемо назустріч і викличемо ще раз після 21 липня», — сказав Труба.

Раніше адвокат Порошенка заявив, що його підзахисний не отримував повістки про виклик на допит до Держбюро розслідувань. Хоча у ДБР стверджували, що направили документ і чекають на Порошенка 17 липня.

  • Порошенка викликають на допит як свідка в кримінальному провадженні про можливе ухилення від сплати податків і відмивання злочинних доходів при купівлі-продажу заводу «Кузня на Рибальському».
  • Справу проти Порошенка порушили за заявою юриста та радника експрезидента Віктора Януковича Андрія Портнова, який стверджує, що махінації при угоді становили $300 млн. Загалом ДБР зареєструвало сім проваджень проти Порошенка за заявами Портнова й інших чиновників.